Welkom bij Basisschool Leyenbroek
Dit schooljaar wordt er gestart met de methode van Rots en Water. Leerkrachten worden opgeleid en de methode wordt daarna geleidelijk aan geÔmplementeerd.

Rots en Water is een psychofysieke training waarbij  de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden en weerbaarheid een grote rol spelen. Het Rots & Water-programma richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven in een veranderende, multiculturele samenleving. (Gadaku Institute / Rots en Water NL;)
 
Rots en Water programma kent vier themaís:
  • Zelfbeheersing
  • Zelfreflectie
  • Zelfvertrouwen en
  • In actie kunnen en durven komen 
Deze themaís worden verbonden door vier rode draden :

1) Het leren gronden (stevig en ontspannen staan), centreren (adem in de buik) en richten van de aandacht/focus.(uiterlijk focus, later transformerend naar een innerlijk doel)

2) De ontwikkeling van de gouden driehoek: lichaamsbewustzijn-emotioneel bewustzijn-zelfbewustzijn.
3) De ontwikkeling van fysieke communicatievormen als basis voor de ontwikkeling van andere, meer verbaal georiŽnteerde, vormen van communicatie.  
4) Het Rots & Water concept. De harde, onwrikbare rotshouding versus de beweeglijke, verbindende waterhouding.
Dit concept kan op verschillende niveaus worden ontwikkeld en toegepast: op fysiek-, mentaal- en sociaal- niveau.

Levenskunst is het vinden van een balans tussen rots- en waterkwaliteiten, tussen samengaan met anderen en het vinden van een eigen weg, vasthoudend aan eigen overtuigingen en gevoel.

Meer informatie klik HIER.